Tips till dig som ska bygga något

Goder morgon och här ska det bli flera inlägg under dagens lopp och jag kommer att börja med att vända mig till alla läsare i Gävle med omnejd som behöver hjälp med bygg och renovering. Jag har länge haft en plan om att starta ett företag inom bygg och renovering och det är nu jag känner mig redo. Jag heter Joel och är snart 27 år gammal, bor i Gävle med min flickvän och vår hund. Just nu jobbar jag på McDonalds men har alltid jobbat inom bygg. Detta mestadels som heltidsarbetande student under mina studier samt på fritiden. Numera arbetar jag bara cirka 15-20h per vecka då jag gör detta för att kunna lägga all min tid och energi på mitt företag.

Nu till tipset, bygg och renovering är inte alltid det enklaste och det finns många gropar man kan hamna i om man inte planerar och gör ett ordentligt jobb. Därför tänkte jag ge er några tips som jag har lärt mig.

1. Planera noga – bygg och renovering är ofta mer komplicerat och tar längre tid än man tror. Därför är det viktigt att planera noga så att man har en bra uppfattning om hur mycket tid och pengar det kommer att ta.

2. Gör research – Det finns mycket information att hitta på nätet och det är ofta en bra idé att göra lite research innan man börjar. Man kan till exempel googla olika byggmetoder eller titta på YouTube-videos som visar hur man gör olika saker.

3. Kontakta experter – Om det är något du inte känner dig helt säker på, tveka inte att kontakta en expert. Det finns många bra firmor och hantverkare i Gävle som kan hjälpa dig med ditt projekt.

4. Spara pengar – det är ofta dyrare än man tror. Därför är det viktigt att ta offerter.